Vodafone: geen fusiegesprekken met moederbedrijf Ziggo

Vodafone en Liberty Global, het moederbedrijf van onder meer Ziggo, zijn niet in gesprek over een volledige fusie of overname. Dat stelt Vodafone. Wel spreken de twee bedrijven over het ‘uitwisselen van bedrijfsonderdelen’.

Tegenover Reuters laat Vodafone weten dat er weliswaar wordt gesproken met Liberty Global, maar dat die gesprekken niet gaan over een ‘samenvoeging van beide bedrijven’. Eerder op vrijdag schreef Bloomberg nog dat dit wel het geval was.

Wel zouden de twee bedrijven gesprekken voeren over het uitwisselen van bedrijfsonderdelen. Dat zou in theorie kunnen betekenen dat Vodafone Ziggo in Nederland overneemt van Liberty Global, al is dat speculatie: Vodafone weigert aan te geven om welke bedrijfsonderdelen het precies gaat.

Volgens een bankier die door Reuters is geïnterviewd, heeft Liberty Global vooral interesse in de Duitse activiteiten van Vodafone op de kabelmarkt. Tegelijkertijd zou Vodafone vooral interesse hebben in Virgin Media, de Britse internetprovider die in handen is van Liberty.

Geef een reactie