Vodafone en Liberty Global praten over fusie – update

Vodafone en Liberty Global, het moederbedrijf van onder meer Ziggo, praten over een mogelijke fusie. Daarnaast wordt een ‘aantal andere transacties’ overwogen, meldt Bloomberg. Het overleg zou nog erg informeel zijn en zich in een vroeg stadium bevinden.

Geruchten over een fusie tussen Vodafone en Liberty Global, of een overname van Vodafone door laatstgenoemde, doen al langer de ronde. Volgens Bloomberg spreken de twee bedrijven inderdaad over een ‘reeks aan mogelijke transacties, waaronder een regelrechte fusie’.

Bloomberg tekent aan dat de gesprekken zich nog in een pril stadium bevinden en dat het mogelijk nooit tot een fusie, een overname of een ander samenwerkingsverband komt. Onder meer bezwaren van overheden zullen moeten worden opgelost: Vodafone en Liberty Global zouden in sommige landen, waaronder in Nederland, een zeer dominante marktpositie krijgen. Ook zou opgelost moeten worden wie aan het roer komt te staan van het nieuwe bedrijf. Zeker is wel dat, mocht het tot een fusie komen, het om een van de grootste fusies ooit gaat.

Update, 10:26: Vodafone bevestigt tegenover de Financial Times dat er gesprekken met Liberty Global worden gevoerd.

Geef een reactie