Reggefiber Wil Met Nutsbedrijven Graafschade Beperken

Reggefiber maakt bekend een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten met netwerkbeheerder Endinet en drinkwaterbedrijf PWN om graaf- en aanlegschades terug te dringen. Eerder sloot Reggefiber al overeenkomsten met Stedin, Liander en Enexis, die ook dit nieuwe convenant ondertekenen.

De partijen hebben onder meer afgesproken om uiterlijk zes weken voor het begin van graafwerkzaamheden informatie over de ligging van netwerken met elkaar te delen. De overeenkomst tussen Reggefiber en Stedin stamt uit 2012 en sindsdien is volgens de bedrijven het aantal graafschades bij de aanleg van glasvezel met 40 procent afgenomen. Door de nieuwe akkoorden moet dit nog verder worden teruggedrongen. 

Eerder deze week maakte het Agentschap Telecom bekend dat het aantal incidenten met graafwerkzaamheden met 11 procent is gedaald in 2014, de sterkste daling in jaren. Het totale schadebedrag kwam vorig jaar uit op 26,7 miljoen euro. Het meest geraakt worden de kabels voor communicatieverkeer, daarna elektriciteitskabels en gasleidingen.

Geef een reactie