NLEx lanceert Alles-in-1 al vanaf € 29,95 per maand.

NLExDe Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) biedt met ingang van vandaag telecomdiensten aan onder de naam NLEx. De pakketten en tarieven waren al bekend op die van het kopernetwerk na. NLEx gaat Alles-in-1 diensten over DSL aanbieden voor 29,95 euro per maand waarbij de maandprijs geldt voor alle snelheidsvarianten: 20/2, 50/5 en 100/10 Mbps en geldt voor het hele “eerste” jaar. NLEx maakt gebruik van het koper- en het glasvezelnetwerk van KPN.

NLE biedt interactieve tv van KPN aan, die het op whitelabel basis van KPN afneemt. De tv-pakketten zijn uit te breiden met exact dezelfde extra zender pakketten als bij andere providers.

Huishoudens die overstappen van Ziggo naar NLEx krijgen een gratis installatie. NLE zorgt voor een goede WiFi-dekking door middel van een WiFi-check, een gratis WiFi-versterker. Het is eventueel mogelijk de installatie uit te breiden met geavanceerde heatmaps, analyses en rapportages van de WiFi-dekking in en rondom de woning.

In april kondigde NLE zijn entree op de telecommarkt aan en gaf aan dat het zich het doel oplegde om in vijf jaar tijd 10 procent van de alles-in-1 markt te veroveren. In de energiebranche claimt NLE dat het in tien jaar tijd 7 procent van de markt wist te bemachtigen, bijna 800.000 aansluitingen.

Klanten werven met prijs en service

Harald Swinkels legt de NLE strategie aan ons uit, “klanten win je op prijs en je behoudt ze op service”, “Eerst gaan we de 15.000 voorinschrijvers benaderen, waarbij ik nog geen idee heb van bijvoorbeeld het annuleringspercentage. NLE is zich bewust van overstapvrees in de telecomsector, maar onze energieklanten zijn allemaal door overstappen binnengekomen. We zien dus bij onze klanten dat ze gerust een overstap durven te maken. We hebben onze klanten ook gevraagd wat ze van onze telecomideeën vinden. Daar kwam uit dat een groot deel voordelen ziet in één loket en één mijn-provider omgeving voor energie en telecom. Van daaruit gaan we starten.”

ProviderLijst kijkt en vergelijkt

ProviderLijst heeft rondgekeken maar is sinds de berichten vanaf April dit jaar weinig tegengekomen waar klanten echt op zitten te wachten. Veel klanten lijken zich vooral te hebben aangemeld om als eerste op de hoogte te zijn van de tarieven en het aanbod.

Het aanbod laat eigenlijk vooral zien dat NLE de focus heeft liggen op koper, ongeacht de te behalen snelheid (tot 100/10 Mbit) blijft de prijs € 29,95 per maand voor het eerste jaar. Een goede zet, daar KPN nog altijd investeert in het analoge (koper) verbindingen.

Eerlijkheidshalve willen wij onze lezers erop attenderen dat € 25,00 korting wellicht interessant lijkt. Niets is echter minder waar. Door het combineren van verschillende diensten kan een leuke korting of extra’s worden verkregen. Zo kunt u bij KPN al gauw € 15,00 korting per maand in de wacht slepen door KPN Compleet klant te worden. Dit zelfde geldt voor Vodafone en Telfort.

Soms is het zelfs beter om in geval van elektriciteit en gas ieder jaar over te stappen, zo is de concurrentie tussen NLE en BudgetEnergie via SloopDeCrisis moordend en kan jaarlijks wisselen vaak resulteren in een paar honderd euro korting. Bij internet providers is deze concurrentie nihil en moet zelfs worden opgemerkt dat KPN vooralsnog de consument ieder jaar een aantrekkelijke ‘blijf-bij-ons’ korting verstrekt wanneer de klant tegen het einde van de looptijd even telefonisch contact opneemt.
Voor wat betreft de Wifi dekking kunnen wij korting zijn. Tegenwoordig heeft bijna ieder huishouden een extra WiFi punt opgesteld staan in zijn of haar woning. Ook is NLE hierin niet de enige partij die een dergelijke service aanbiedt. Providers XS4ALL en Vodafone doen dit inmiddels al enige tijd.

Onze conclusie;

Voor wat betreft de DSL verbindingen (via koper), is NLE gezien de vaste prijs ongeacht de snelheid zeer interessant. Voor glasvezel heeft NLE nog heel wat zaken te veranderen om zichzelf te onderscheiden van partijen als KPN, Telfort en Vodafone.

De prijs is redelijk conform de overige providers in de markt, waarbij het niet veel onderscheidend is van de rest. Ook qua service en ondersteuning lijkt geen verschil aanwezig te zijn.

Geef een reactie