KPN werkt aan video-on-demand-dienst Play met live tv-zenders

KPN werkt in een gesloten testgroep aan de video-on-demand-dienst Play. Het Play-platform moet beschikbaar komen op Android en iOS, en biedt volgens de telecomprovider toegang tot films, series en live tv-zenders. Ook niet KPN-abonnees moeten de dienst kunnen gebruiken.

Volgens KPN moet Play inspelen op het veranderende kijkgedrag. Het platform moet volgens de planning van de telecomprovider in het najaar beschikbaar zijn. Naast ondersteuning voor iOS en Android zal de Play ook ondersteuning bieden voor Chromecast, de hdmi-dongle van Google. KPN zegt dat de Play-dienst momenteel nog in een gesloten groep wordt getest met circa driehonderd gebruikers. Rond juli wil KPN het aantal testers vergroten.

Uiteindelijk wil KPN een abonnementsdienst maken van Play, zo laat een woordvoerder van de telecomaanbieder aan Tweakers weten. De prijzen zijn nog niet bekend, maar de dienst moet ook door niet-KPN abonnees zijn te gebruiken. Ook het precieze contentaanbod is nog onduidelijk, al zegt KPN dat de dienst zich zal onderscheiden van bijvoorbeeld Netflix door naast het aanbieden van films en series ook lineaire tv zal aanbieden. Ook komt er een opnamefunctie beschikbaar.

KPN zegt dat Play vooralsnog alleen beschikbaar komt voor mobiele besturingssystemen. Er zijn geen plannen om de video-on-demand-dienst toegankelijk te maken op smart-tv’s en Windows. Ook heeft het bedrijf nog geen contentdeals gesloten voor Play.

Geef een reactie