KPN getroffen door landelijke internet storing

kpn

Landelijke Internet Storing

KPN heeft zaterdagochtend te maken met een landelijke internetstoring. Op sociale media komen sinds 8.00 uur duizenden meldingen binnen van gebruikers die last hebben van de internetstoring, blijkt uit een overzicht van Allestoringen.nl.

Via Twitter laat het telecombedrijf weten dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing voor het probleem.

Ondanks de internet storing, lijkt televisie vooralsnog probleemloos te functioneren. We zullen proberen dit artikel zoveel mogelijk te voorzien van updates.

Oorzaak

Het is onduidelijk waar de problemen door worden veroorzaakt: KPN gaf verder geen details. Daardoor is ook nog onduidelijk hoe lang de storing nog gaat duren. Gezien de piek van binnenkomende meldingen op zaterdagochtend, lijkt het erop dat de storing vroeg in de ochtend of laat in de nacht is ontstaan.

Bereikbaarheid 0800-0402

Door de storing is het telefoonnummer 0800-0402 zo goed als onbereikbaar. Klanten die bellen, krijgen veelal te maken met een bandje dat het ontzettend druk is en klanten niet kunnen worden doorgeschakeld naar één van de medewerkers.

KPN

De afgelopen 2 weken lijkt KPN te maken te hebben met een toename van storingen, op het mobiele netwerk heeft zich in deze korte tijd meerdere malen een storing voorgedaan, internet via de vaste verbinding lijkt nu de volgende target te zijn.

Updates KPN Storing


Betreft
Meerdere regio’s ervaren internet en telefonie (VoIP) problemen.

Impact
08:22
In meerdere regio’s ervaren klanten problemen met de internet en telefonie (VoIP) verbinding.

08:35
Onderzoek naar oorzaak is gestart.

10:50
Multicast functionaliteit (uitzending gemist, Netflix, etc.) van I-TV verstoord.

11:39
De klantenservice heeft momenteel een verhoogd call aanbod met lange wachttijden.

11:44 – Comment
Klanten melden massaal de plaatsen waar geen internet is. Alsof dit met een landelijke storing nog niet bekend is :o)

12:16
Performance problemen KPN.com door hoge bezoekersaantallen.

12:42
Zolang de storing loopt adviseren we je om de Experia Box niet te resetten.

13:29
Enkele klanten lijken her en der (door het land verspreid) weer toegang te krijgen tot internet en een functionele telefoonverbinding (VoIP) te krijgen. KPN heeft nog niet gemeld dat het probleem is gevonden en aan een oplossing wordt gewerkt.

13:31
Technici hebben het probleem gevonden en werken nu aan de oplossing.

14:30
Het merendeel van de klanten lijkt weer de beschikking te hebben over internet en telefonie. De landelijke storing lijkt te zijn opgelost.

Wanneer u onverhoopt toch nog geen toegang heeft tot internet en telefonie niet functioneert… neemt u dan contact op met KPN Klantenservice via 0800-0402.

Wanneer meer nieuws beschikbaar komt over de oorzaak van deze landelijke storing, zullen wij dit artikel verder aanvullen.

Geef een reactie