Ziggo introduceert Horizon-platform na fusie met UPC

Ziggo komt met een aantal nieuwe abonnementsvormen, waaronder twee Alles-in-1-abonnementen waarin het Horizon-platform van UPC is opgenomen. Voor zakelijk internet komt Ziggo met een 500/5-pakket. Ziggo gaat maandag officieel samen met UPC.

De nieuwe abonnementsvormen gaan alleen gelden voor nieuwe klanten of voor klanten die het abonnement willen wijzigen. Voor huidige klanten verandert vooralsnog dus niets. Het zogeheten Start-abonnement kost 45,95 per maand en biedt naast digitale televisie ook toegang tot het Horizon Go-platform. Daarmee kan via een tablet of mobiel naar televisie worden gekeken. De internetverbinding heeft snelheden van 40/4Mbit/s.

Het Complete-pakket kost 59,95 per maand waarbij de consument onder bruikleen de beschikking krijgt over een Horizon-settopbox. Dit abonnement biedt naast 120/12Mbit/s internet ook toegang tot het MyPrime-platform, een dienst waarop films en series zijn te bekijken. Daarnaast introduceert Ziggo Replay TV. Daarmee kan een tv-kijker tot zeven dagen terug naar televisieprogramma’s kijken, ook als het programma nog niet is afgelopen. Reclameblokken zijn echter niet door te spoelen. Het duurste abonnement heet Max en kost 73,95 euro per maand. Naast internet met 200Mbit/s wordt ook in deze abonnementsvorm een Horizon-settopbox aangeboden.

Ook in de pakketten waarin geen telefonie aanwezig is, zijn aangepast. Het TV+Internet Start-pakket kost 44,50 euro per maand en biedt tevens 40/4Mbit/s internet. Het Complete-pakket biedt tevens Horizon-tv, 120/12Mbit/s internet en kost maandelijks 58,50 euro per maand. Het Max-pakket biedt met 200/20Mbit/s de hoogste internetsnelheid en kost maandelijks 72,50 euro.

Ziggo zegt dat het, nu de fusie met UPC een feit is, Horizon-settopboxen in zijn gebied gratis laat plaatsen door een monteur. Ook zal de Horizon Go-app de huidige Ziggo-applicatie op iOS en Android gaan vervangen. De nieuwe abonnementen zijn niet alleen voor mensen die in Ziggo-gebied woonden van toepassing, maar ook voor mensen die tot aan maandag klant waren bij UPC. Inmiddels worden bezoekers van upc.nl doorgestuurd naar de website van Ziggo.

Voor zakelijke gebruikers komt Ziggo met een abonnementsvorm met een downloadsnelheid van 500Mbit/s en een uploadsnelheid van 40Mbit/s. Deze is te vinden in het Connected MKB-abonnement. De zakelijke abonnementen bieden ten opzichte van de consumentenpakketten een helpdesk die langer bereikbaar is en een snellere aanwezigheid van een monteur mocht dat nodig zijn.

Nadat Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, was overgenomen, begon de kabelaar na de fusie met diverse aanpassingen om de dienstverlening gelijk te schakelen. Het meest zichtbare was de ‘netwerkharmonisatie’ waarbij Ziggo-klanten de frequenties voor digitale tv moesten aanpassen. Inmiddels worden ook de wifi-hotspots van de twee kabelaars samengevoegd, waardoor abonnees van Ziggo en het voormalige UPC van meer dan 2 miljoen hotspots gebruik moeten kunnen maken. Deze samenvoeging moet op 17 april zijn afgerond.

Geef een reactie