Tweehonderdduizend Ziggo-klanten moeten gebruikersnaam veranderen

Als gevolg van het samenvoegen van de databases van Ziggo en UPC moeten tweehonderdduizend Ziggo-klanten hun gebruikersnaam wijzigen. Hun gebruikersnamen komen namelijk overeen met die van UPC-gebruikers.

Dat er dubbelingen in de gebruikersnamen werden verwacht, was al duidelijk, maar tot nu toe hield Ziggo vol dat het om een ‘kleine groep klanten’ zou gaan. Navraag leert echter dat het gaat om maar liefst 200.000 Ziggo-klanten die hun gebruikersnaam moeten wijzigen. Hun gebruikersnamen kwamen ook voor in de database van UPC. De klantenbestanden van Ziggo en UPC zijn aan elkaar geknoopt bij de fusie van die twee kabelaars tot Ziggo.

Ziggo heeft er daarbij voor gekozen om klanten uit het oude Ziggo-gebied met een dubbele gebruikersnaam hun username te laten wijzigen; UPC-klanten hoeven dat dus niet. Waarom de kabelaar daar precies voor heeft gekozen, is niet duidelijk. Ziggo-klanten van wie de gebruikersnaam ook in de UPC-database voorkwam, krijgen een waarschuwing als ze proberen in te loggen.

De gebruikersnaam is vereist voor het inloggen op Mijn Ziggo, waar klanten bijvoorbeeld hun rekeningen kunnen inzien. Ook gebruiken klanten hun Ziggo-gebruikersnaam om in te loggen op apps als Horizon Go, HBO en Film1. Voor zover bekend wordt de gebruikersnaam niet extern gebruikt; voor de e-mailadressen van gebruikers verandert er niets. Ziggo heeft samen met UPC 4,4 miljoen klanten.

Geef een reactie