Geen compensatie KPN-klanten na storing

kpnKPN gaat klanten niet automatisch compenseren na de grote storing van zaterdag. Het bedrijf kampte met een landelijke internetstoring waardoor klanten problemen hadden met bellen, internetten maar ook met pinnen.

Het bedrijf zegt klanten te compenseren als een storing langer duurt dan twaalf uur, maar deze storing duurde ongeveer zes uur. Dat laat een woordvoerder maandag weten.

Technische Storing

De oorzaak van de storing betrof een technische storing die was opgetreden in het routeringssysteem. Simpel gezegd: “er was wel verkeer, maar deze kwam niet op de bestemming aan.” De storing was zeer complex waardoor het lang duurde tot de oorzaak was gevonden en opgelost.

Compensatieregeling

De overheid werkt al een aantal jaar samen met telecomproviders voor een compensatieregeling voor storingen. Die houdt in dat klanten recht hebben op vergoeding als de storing langer duurt dan twaalf uur.

KPN Excuses maar geen compensatie

“Alhoewel dit natuurlijk ontzettend vervelend is voor klanten bieden wij hiervoor onze onze excuses aan, we zullen klanten hierom echter niet standaard compenseren na deze storing.’ Gedupeerden kunnen zich overigens wel melden.” Aldus de woordvoerder van KPN.

Geef een reactie