Een derde Nederlanders neemt direct triple play af

Ongeveer een derde (32%) van de Nederlanders nam nog geen enkele dienst af bij een aanbieder van vaste diensten, voordat besloten wordt om bij deze aanbieder een triple play-pakket (telefonie, tv, internet) af te nemen. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder zijn Consumer Panel.

Voor het onderzoek is gekeken naar de situatie bij huishoudens voorafgaand aan het nemen van een triple play-pakket bij één aanbieder (vast breeedband, tv, vaste telefonie). Iets meer dan een vijfde (21%) van de Nederlanders geeft aan eerst alleen tv bij een aanbieder af te hebben genomen, waarna internet en telefonie later volgden. Ruim 11 procent neemt internet en televisie af en voegt daar later telefonie bij dezelfde aanbieder aan toe. Bijna acht procent heeft al tv en vaste telefonie en neemt daarna vast internet.

Opvallend is dat de helft van de Nederlanders aangeeft direct triple play bij Telfort af te nemen, zonder dat een van de drie diensten eerst los bij deze aanbieder wordt afgenomen. In deze categorie volgt UPC met ruim 32 procent, KPN met 30 procent en Ziggo met 25 procent van de consumenten.

Een mogelijke verklaring is dat Telfort zich, meer dan de andere spelers, in de markt zet als prijsvechter die consumenten de scherpste prijs biedt. Zo is een klant 42 euro per maand kwijt aan Alles-in-1 Extra (50/5 Mbps) van Telfort, 59 euro per maand voor Alles-in-1 Standaard (50/5 Mbps) van KPN, 45 euro per maand voor Alles-in-1 Basis (50/5 Mbps) van UPC en 45,95 euro voor Alles-in-1 Basis (30/3 Mbps) van Ziggo.

Het onderzoek van Telecompaper onder zijn Consumer Panel is gehouden in maart 2015 onder 989 consumenten in de leeftijd tussen de 12 en 80 jaar.

Geef een reactie