Betaalzender HBO Nederland stopt 1 Januari 2017

HBO NederlandDe Nederlandse tak van HBO stopt haar activiteiten in Nederland. Vanaf 1 januari 2017 zal HBO niet meer verkrijgbaar zijn in heel Nederland. Het geldt voor alle diensten, de tv-zenders HBO, HBO 2 en HBO 3, de streaming app HBO Go en de Video on Demand dienst, HBO On Demand. Dat blijkt uit een nieuwsbericht van een andere internetsite welke desgevraagd door HBO is bevestigd. HBO heeft hierbij aangegeven dat het stopzetten geldt voor alle providers in Nederland waarbij dit geldt voor alle distributie platformen.

HBO Nederland stopt in het geheel

HBO Nederland stopt in het geheel met uitzenden en alle klanten zullen vanaf die dag dus geen films en series meer kunnen kijken of streamen via de diensten van de aanbieder. HBO zit nu veelal als betaalde optie bij abonnementen van Nederlandse tv-aanbieders.

Geschiedenis HBO Nederland

HBO begon begon op 9 februari 2012 samen met Ziggo een betaalkanaal, dat ook programma’s van andere Amerikaanse betaalzenders aanbood. Even later verschenen ook de twee overige zenders, HBO Nederland is voor 50 procent eigendom van Ziggo, voor 50 procent van HBO International. In februari 2012 bood Ziggo als eerste Nederlandse provider HBO aan. Het ging om de lineaire kanalen en de Video on Demand-diensten.

Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen het stoppen van de zender heeft voor mensen die een abonnement hebben genomen waarbij HBO in de prijs inbegrepen zit. Ook is niet bekend gemaakt waarom HBO besloten heeft haar activiteiten in Nederland te staken.

Geef een reactie