Ziggo ondersteunt deze zomer 720p-beelden in Horizon-app

Ergens deze zomer voegt Ziggo ondersteuning voor 720p-beelden toe aan de Horizon-app. Beelden van zeker veertig van de honderd zenders kunnen dan in die hd-resolutie worden bekeken, al is niet duidelijk met welke bitrate de 720p-resolutie gepaard gaat.

Nu kunnen kijkers enkel beelden in sd-kwaliteit bekijken, maar ergens deze zomer komt daar verandering in, laat Ziggo weten. Beelden kunnen dan in 720p worden bekeken; waarschijnlijk betekent dat een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Ziggo kan desgevraagd echter niet direct aangeven met welke bitrate de hogere resolutie gepaard gaat. Ook is nog onduidelijk wanneer de hogere resolutie wordt ingevoerd. “Dat zal ergens deze zomer zijn, maar ik durf niet te zeggen wanneer dat precies zal gebeuren”, aldus Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar.

Niet alle tv-zenders zullen in 720p te zien zijn. Het gaat om veertig zenders, waaronder grote zenders als NPO 1, 2 en 3, de RTL-zenders en de SBS-zenders. De Horizon-app is beschikbaar voor Android en iOS.

Geef een reactie