WhatsApp maakt voip-functionaliteit ook beschikbaar voor iOS

In navolging van Android beschikt ook de WhatsApp-versie voor iOS over de gratis belfunctie. De voip-functionaliteit is weliswaar toegevoegd aan de update van dinsdag, maar het kan even duren voordat gebruikers er gebruik van kunnen maken.

WhatsApp schrijft bij de omschrijving van de nieuwe update dat het de feature de komende weken langzaam uitrolt. Dankzij de belfunctie is het mogelijk om iedereen die over een WhatsApp-versie met voip-functionaliteit beschikt, te bellen. Daarbij zou het niet uitmaken in welk land iemand is.

Met de update komt de voip-functionaliteit enkele weken beschikbaar nadat die voor de Android-versie verscheen. Voorlopig ondersteunt WhatsApp andere mobiele besturingssystemen als Windows Phone nog niet, maar het is aannemelijk dat ook die op termijn zullen volgen.

Behalve de belfunctie heeft WhatsApp de iOS-versie ook uitgerust met de mogelijkheid om foto’s, video’s en linkjes direct vanuit andere apps in WhatsApp te delen. Verder is er een nieuwe cameraknop in chats aanwezig, kunnen contacten meteen vanuit WhatsApp worden bewerkt en kunnen er meerdere video’s tegelijkertijd worden verzonden

Geef een reactie