Voip-Functie WhatsApp Komt Binnenkort Naar IOS-Versie

De voip-functionaliteit in WhatsApp, die op Android al toegankelijk is, komt binnenkort naar de iOS-versie van de app. Dat heeft WhatsApp aangegeven. Op Android kan de functionaliteit al langer woden gebruikt, al is hij enkel toegankelijk op basis van uitnodigingen.

WhatsApp belfunctieVolgens Brian Acton, de mede-oprichter van WhatsApp, komt de voipfunctionaliteit ‘binnen enkele weken’ naar de iOS-versie van WhatsApp. Dat zei hij tijdens de F8-ontwikkelaarsconferentie van moederbedrijf Facebook, meldt VentureBeat.

De functionaliteit is al langer toegankelijk in de Android-versie van de app, al kunnen gebruikers de functionaliteit enkel gebruiken als ze zelf al een keer zijn gebeld via de voip-functie. Het is onbekend wanneer WhatsApp dit invite-only-systeem uitfaseert en alle gebruikers toegang geeft tot de functionaliteit.

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie zei Acton ook dat WhatsApp geen plannen heeft om externe ontwikkelaars toegang te geven tot de app, via een api. Verschillende nieuwsorganisaties gebruiken nu WhatsApp om berichten naar gebruikers te sturen, maar daarvoor gebruiken ze hacks van derde partijen, waarmee ze de gebruikersvoorwaarden van WhatsApp overtreden.

Moederbedrijf Facebook maakte woensdag juist bekend dat het externe ontwikkelaars wel toegang gaat geven tot zijn Messenger-berichtendienst. Ook kunnen bedrijven Messenger gebruiken om met klanten te communiceren.

Geef een reactie