Vodafone vernieuwd Red en Black Abonnementen

vodafoneVodafone

Vodafone Nederland biedt vanaf vandaag, 21 november, de nieuwe Red- en Black-abonnementen die het in oktober al aankondigde. De wijzigingen ten opzichte van de oude abonnementen spitsen zich voornamelijk toe op het roamingdeel. Telefonie, sms en data gaan vanaf maandag vanuit de bundel in veertig landen, zo zegt Vodafone. Daartoe behoren alle veertig landen van de Europese Unie, maar ook landen daarbuiten waar Vodafone als provider actief is, zoals Turkije en Albanië. Daarmee loopt Vodafone al vooruit op de afschaffing van de roamingtarieven per juni 2017.

Afschaffen Roamingkosten

Met deze stap maakt Vodafone haar aanbod klaar met het afschaffen van de roamingkosten die medio 2017 van kracht wordt. Vanaf 15 juni 2017 mogen providers geen kosten meer in rekening brengen in de Europese Unie, plus een aantal landen zoals Turkije en Albanië. In totaal zou het gaan om veertig landen. gebruik maken van hun bundel. Providers mogen deze kosten wel onderling in rekening brengen, met inachtneming van de door de EU bepaalde maximumtarieven.

Standaard krijgen klanten een aantal belminuten, die ze kunnen gebruiken bij telefoontjes vanuit Nederland naar het buitenland. Als de databundel op is, kunnen klanten net als in Nederland data bijkopen in volumes van 1GB, 3GB, 5GB en 10GB. Daarvoor gelden in Nederland en in de rest van Europa dezelfde tarieven.

Vodafone Red Bundel

Vodafone-klanten kunnen de GB’s, minuten en sms’jes uit hun bundel zonder extra kosten in meer dan veertig Europese landen gebruiken. Naast alle EU-landen telt Vodafone ook landen als Turkije en Albanië mee. Standaard krijgen klanten ook een aantal gratis belminuten vanuit Nederland naar andere Europese landen.

– Red Essential kost 26 euro per maand en bevat 1,5 GB aan data, onbeperkt bellen en sms’en in Europa en 20 minuten bellen vanuit Nederland naar Europa.
– Red kost 30 euro per maand en bevat 5 GB aan data, onbeperkt bellen en sms’en in Europa en 40 minuten bellen vanuit Nederland naar Europa.
– Red Super kost 37,50 euro per maand en bevat 12 GB aan data, onbeperkt bellen en sms’en in Europa en 60 minuten bellen vanuit Nederland naar Europa.
– Black kost 89 euro per maand en bevat 25 GB aan data, onbeperkt bellen en sms’en in Europa en onbeperkt bellen vanuit Nederland naar Europa.

Geef een reactie