Vodafone komt met prepaidbundels ontwikkeld voor jongeren

Vodafone komt met maandelijkse prepaid-bundels, die de provider heeft ontwikkeld voor jongeren. Betaling via bundels in plaats van per minuut of MB is volgens de directeur van Vodafone de toekomst van de prepaidmarkt.

Gebruikers van Vodafone You kunnen kiezen uit drie bundels, oplopend van 7,50 euro tot 15 euro. Daarmee lijkt You wat op de Hybride-bundels die Vodafone biedt, dat het aanprijst als bundels van abonnementen zonder de maandelijkse verplichting daarvan. Wel zijn de bundels slechts een maand geldig: als klanten het tegoed binnen de bundel niet opmaken, vervalt het.

De grootste bundel biedt klanten een datalimiet van 1GB en 100 belminuten of sms’jes. De tarieven als die bundels op zijn, zijn de reguliere prepaid-tarieven van 20 cent per minuut, 15 cent per sms en 10 cent per MB, terwijl klanten met een dagbundel van 100MB voor 1 euro het verbruik van data kunnen afkopen.

De provider geeft klanten naar eigen zeggen als de bundel op is ’10 procent gratis’: zo heeft You L een 1GB-limiet, met ’10 procent gratis’ als die bundel op is, waardoor de totale datalimiet op 1,1GB uit komt. Gebruikers zitten standaard op Vodafones 3g-netwerk.¬†Vodafone doet zijn nieuwe prepaid-aanbod vanaf 3 augustus in de verkoop.

Bundels voor prepaid-gebruikers zijn ‘de weg voorwaarts’, aldus Shuter in een interview met Tweakers. “Ik geloof echt dat prepaid-gebruikers in de meeste gevallen in de toekomst op die manier prepaid zullen afnemen.” Veel Nederlandse prepaid-gebruikers rekenen nu nog af per sms, minuut of MB. Vodafone heeft nu een miljoen prepaid-klanten in Nederland, waaronder naar eigen zeggen veel jongeren.

Bundel Prijs Belminuten/sms Datalimiet
You S 7,50 euro 20 200MB+20MB
You M 10 euro 50 500MB+50MB
You L 15 euro 100 1GB+100MB

Geef een reactie