Telecomprovider Mobile Vikings stopt aan het eind van het jaar in Nederland

Mobile Vikings stopt met het aanbieden van zijn telecomdiensten in Nederland. Op 1 december worden alle simkaarten op het netwerk gedeactiveerd en vervalt het krediet. Mobile Vikings zou in Nederland teveel last hebben van concurrentie door telecomabonnementen.

In een bericht aan klanten heeft Mobile Vikings bevestigd dat de bedrijfsvoering in Nederland wordt stopgezet. Ook op zijn website geeft de mvno uitleg. Klanten worden gestimuleerd om hun simkaart over te zetten naar een andere provider. Tot en met eind november kan het eventuele beltegoed nog worden gebruikt, maar daarna worden de simkaarten gedeactiveerd. Vanaf 1 december is de provider daardoor niet meer actief in Nederland.

Tegenover de Belgische tak van ZDnet vertelt een woordvoerder van Mobile Vikings dat het de concurrentie in Nederland niet aan kan. Nederland zou vooral een markt voor telecomabonnementen zijn, waarbij prepaidproviders maar moeilijk een plek kunnen verwerven. Ook noemt de provider dat er in Nederland minder mogelijkheden waren voor roaming en zijn de internetsnelheden lager.

Voor Belgische klanten van Mobile Vikings verandert er niets. Die kunnen de diensten gewoon blijven gebruiken. Mobile Vikings is een provider die zich profileert als prepaidprovider, waarbij klanten voor een bepaald bedrag belminuten, sms’jes of MB’s kunnen aankopen. Daarbij is er korting te verdienen door het sparen van zogenaamde Vikingpunten.

Geef een reactie