Tele2 onthult abonnement met onbeperkte data, belminuten en smsjes

Na de introductie van het onbeperkte T-Mobile Go Unlimited abonnement door T-Mobile in januari van dit jaar, heeft Tele2 zojuist bekend gemaakt dat ook Tele2 geen datalimiet meer hanteert op haar duurste abonnement. Tele2 gaat vanaf aanstaande woensdag, 17 mei, ook een Unlimited abonnement aanbieden .Als zelfbenoemde challenger voor de Nederlandse markt heeft Tele2 haar Unlimited abonnement 10 euro onder de prijs van T-Mobile gepositioneerd en gaat het abonnement met daarin onbeperkt bellen sms’en en mobiel internet in Nederland aanbieden voor 25 euro per maand.

Het nieuwe unlimited abonnement vervangt het oude abonnement met een databundel van 24 gigabyte die tot op heden voor 35 euro werd aangeboden. Gelijktijdig voert Tele2 ook een wijziging door in de rest van haar portfolio aan abonnementen.
Tele2

Combinatiemogelijkheden

Klanten van Tele2 hebben voortaan de optie om te kiezen tussen een bundel met 100 minuten of SMS berichten of een bundel waarmee klanten onbeperkt kunnen bellen en sms’en. Bovenop één van deze twee bundels kunnen klanten vanaf 18 mei kiezen voor een databundel van 1 GB, 5GB of 10 GB. Hiermee zal de databundel van 2 GB (oude prijs: 15 euro) die Tele2 op dit moment nog aanbiedt verdwijnen. Voor 25 euro per maand kunnen klanten alles onbeperkt gebruiken.

De bundel van 1 GB komt op 10,00 euro per maand, 1,00 euro minder dan eerst. 5 GB kost 14,00 euro, 10 GB kost 17 euro. Deze tarieven zijn in combinatie met 100 minuten of sms per maand; onbeperkt is telkens 4 euro meer. De nieuwe abonnementen zijn zowel met een tweejarig contact als met een maandelijks opzegbaar contract beschikbaar. De prijzen voor een maandelijks opzegbaar contract liggen één euro per maand hoger.

Onbeperkt Nederland, limiet in de EU

Klanten die kiezen voor het Unlimited abonnement van Tele2 kunnen binnen de Nederlandse landsgrenzen onbeperkt bellen, sms’en en mobiel internetten. In andere EU landen kunnen klanten ook onbeperkt bellen en sms’en maar mobiel internet wordt wel gelimiteerd. Tele2 hanteert hierbij de formule die in de richtlijnen van de Europese Unie zijn vastgelegd. Dat betekent dat klanten met een Unlimited abonnement van Tele2 het komende jaar 6 GB per maand in andere EU landen mogen gebruiken zonder verdere kosten.

5GB

Net als bij T-Mobile kunnen klanten per dag 5GB gebruiken, waarna ze de verbinding moeten herstellen met een sms. Daarna kunnen ze weer 1GB gebruiken. Die dienst is kosteloos en moet het datagebruik per dag binnen de perken houden. De provider geeft klanten die roamen per maand 6GB. Dat geldt voor het 10GB- en het onbeperkt-abonnement. Klanten met een andere databundel kunnen die opmaken in andere EU-landen.

Antwoord

Tele2 moest als prijsvechter wel met een antwoord komen op T-Mobile. Die provider heeft sinds januari Go Unlimited, een abonnement met onbeperkt mobiel internet binnen Nederland voor 35 euro per maand. Sinds de introductie hebben 100.000 mensen dat abonnement afgesloten, zei T-Mobile onlangs. Tot maandag was 24GB de grootste databundel van Tele2.

Geef een reactie