Tele2: 4g-netwerk is begin 2016 ‘landelijk dekkend’

Tele2’s 4g-netwerk is uiterlijk tot eind maart 2016 ‘landelijk dekkend’. Dat claimt de van oorsprong Zweedse provider bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Daarmee is Tele2 de laatste provider die landelijke dekking zal claimen met zijn 4g-netwerk.

De dekking van Tele2 is inmiddels 80 procent van de bevolking, claimt de provider bij de presentatie van de cijfers. Dat betekent dat vier op de vijf Nederlanders als ze voor hun huis staan dekking hebben van het netwerk van Tele2. Het is voor het eerst dat Tele2 een harde datum noemt waarop het netwerk landelijk dekkend is.

Daarmee volgt Tele2 de andere providers. KPN claimde dat het netwerk landelijk dekkend was vanaf april 2014, Vodafone deed dat in september van dat jaar. T-Mobile zal volgen in oktober. Nuance daarbij is dat Tele2 nieuwe antennes moest bouwen, terwijl andere providers antennes op bestaande plekken hebben omgebouwd. Landelijk dekkend betekent niet dat er overal dekking is. Geen enkel netwerk heeft 100 procent dekking.

Tele2 maakte verder bekend dat het er in het voorjaar 7000 klanten bijkreeg in Nederland. Daarmee is de stijging minder groot dan voorheen, toen Tele2 per drie maanden er veel meer klanten bij kreeg. De mobiele tak van Tele2 heeft 841.000 klanten in Nederland.

Geef een reactie