T-Mobile stelt planning bij: 4G in oktober landelijk dekkend

T-Mobile Nederland biedt vanaf oktober in het hele land 4G aan, althans het bereik van het netwerk komt dan op 95 procent van de bevolking. Hiermee haalt de operator het moment van landelijke dekking naar voren. Het heeft een nieuwe planning gemaakt. De vernieuwing van het netwerk verloopt voorspoediger dan aanvankelijk ingeschat.

T-Mobile heeft er bij de uitrol van 4G voor gekozen om haar netwerk compleet te vernieuwen. Hierbij maakt het gebruik van de nieuwste technologie, een mix van frequenties en de meeste masten in Nederland. Dit vertaalt zich in een grote capaciteit en beschikbaarheid van het 4G-netwerk voor klanten. Later dit jaar zal T-Mobile op het vernieuwde netwerk ook de LTE900 frequentie activeren. Vooral binnenshuis en op moeilijk bereikbare locaties, zal dit de snelheid ten goede komen. Hierdoor zal de beschikbaarheid van het 4G-netwerk verder toenemen.

Op dit moment gebruiken dagelijks ruim 1 miljoen klanten  het 4G-netwerk van T-Mobile. In totaal werd er op het T-Mobile netwerk in Q1 van 2015 54 procent meer data verbruikt dan in Q1 2014.

T-Mobile spreekt de ambitie uit om het beste netwerk van Nederland te bouwen. Het deel dat op dit moment al actief is, werd op basis van in totaal 125.000 Ookla Speedtests in Q4 2014 gemiddeld als het snelste getest.

Geef een reactie