T-Mobile claimt landelijke dekking met 4g+-netwerk

T-Mobile claimt dat het landelijke dekking heeft met zijn 4g+-netwerk. De provider begon in januari met het activeren van de opgevoerde versie van 4g. T-Mobile zegt dat klanten gemiddeld een vijftig procent snellere internetverbinding kunnen krijgen.

De theoretische maximumsnelheid is 225Mbit/s, maar in de praktijk zullen klanten dat niet halen. Desondanks zullen klanten met een geschikt toestel op 4g+ een snellere en stabielere verbinding hebben, claimt de provider.

T-Mobile heeft 4g+ aangezet op 4105 locaties. Daarbij gaat het om een softwarematige omzetting, omdat alle locaties al antennes hebben voor beide frequenties en het hele netwerk is voorzien van zogenoemde SingleRan-apparatuur, waarmee de zendmast op afstand in te stellen is.

De provider heeft een lijst van toestellen online gezet die geschikt zijn voor 4g+, waaronder de Galaxy S7, iPhone 6s, Lumia 950 en Sony Xperia Z5. In de praktijk zijn nog veel meer toestellen geschikt, zolang ze maar beschikken over lte via cat 6 of cat 9.

T-Mobile maakt gebruik van twee frequenties: 1800MHz en 900MHz. Door blokken op beide frequenties te combineren in dezelfde verbinding, is een hogere snelheid mogelijk. KPN en Vodafone bieden beide al langer 4g+ aan, via de 800MHz- en 1800MHz-frequenties. Beide providers experimenteren met hogere snelheden.

Geef een reactie