OnePlus Brengt Eigen Android-Versie OxygenOS Ui

OnePlus Heeft OxygenOS Uitgebracht, Een Alternatieve Android-Versie Die Op De One-Smartphone Kan Worden Geïnstalleerd. Gebruikers Kunnen De Software Zelf Installeren Maar Moeten Dan Wel De Bootloader Unlocken. In De Toekomst Moeten Er Nog Updates Uitkomen Voor OxygenOS.

De Chinese Smartphonemaker Maakte De Komst Van OxygenOS Bekend Via Zijn Blog. Op Zijn Forums Heeft OnePlus Een Handleiding Geplaatst Voor Het Installeren Van Zijn Zelfontwikkelde Android-Variant. Die Installatie Is Vergelijkbaar Met Het Proces Dat Nodig Is Om Custom Rom’s Te Kunnen Gebruiken: Eerst Moet De Bootloader Worden Ontgrendeld En Een Custom Recovery Worden Geïnstalleerd. Daarna Kan Het Besturingssysteem Op De Smartphone Worden Geflasht.

Er Is Een Video Vrijgegeven Waarin OnePlus Uitlegt Wat De Belangrijkste Features Zijn Van OxygenOS. Verder Gaat Het Qua Interface Om Een Vrij Kale Versie Van Android. Volgens OnePlus Is Dit Een Eerste Versie En Wordt Er Nog Aan Verbeteringen Gewerkt. Er Zijn Daardoor Ook Nog Een Aantal Bugs Die Opgelost Moeten Worden.

Aan OxygenOS Is Lange Tijd Gewerkt Maar De Release Is Een Aantal Keer Uitgesteld. Het Is Een Alternatief Voor De CyanogenMod-Installatie Die Standaard Op De One Staat. Enige Tijd Geleden Ontstond Er Een Conflict Tussen Cyanogen En OnePlus, Dat Er Voor Heeft Gezorgd Dat De Chinese Smartphonemaker Naar Alternatieven Is Gaan Kijken. Waarschijnlijk Worden Toekomstige Smartphones, Zoals De OnePlus Two Die Deze Zomer Moet Komen, Met Het Eigen OxygenOS Geleverd.

Voor Wie Liever CyanogenMod Blijft Gebruiken Moet Er Binnenkort Nog Een Update Verschijnen Naar Android Lollipop, De Codenaam Voor Versies 5.0 En Hoger. Ook Die Softwareupdate Is Al Een Aantal Keer Uitgesteld. Volgens OnePlus Hoeft Er Nu Alleen Nog Maar Gewacht Te Worden Op De Certificering Voordat De Software Verspreid Kan Worden. Hoe Lang Dat Echter Nog Gaat Duren Blijft Onduidelijk.

Geef een reactie