Mobiele Operators Richten Zich Minder Op SOHO-Markt

De aandacht van de drie grote operators (KPN, Vodafone, T-Mobile) voor de SOHO-markt is het afgelopen jaar afgenomen. Zowel KPN als T-Mobile zijn aanmerkelijk minder marketingbudget gaan spenderen aan deze markt van ondernemingen met 1-10 personen, die in omvang sinds 2010 met 14,5 procent gegroeid is, blijkt uit cijfers van Adfact.

KPN gaf met name in 2010 veel marketinggeld uit aan het promoten van producten en diensten voor de SOHO-markt. Het gemiddelde lag tussen de 1 en 1,5 miljoen euro. Het jaar daarop lag het bedrag wat lager, maar het had nog bijna elke maand wel een focus op de kleine ondernemingen tot 10 man personeel. Daarna werd de maandelijkse focus minder, met name vanaf 2014 (een uitschieter in oktober uitgezonderd).

Bij T-Mobile waren de uitgaven in eerste instantie bescheiden: tot ongeveer een half miljoen euro op maandbasis vanaf 2010. In tweede helft van 2012 en begin 2013 zijn er een paar uitschieters richting de miljoen euro marketinggeld voor promotie van SOHO-producten- en diensten per maand. Daarna neemt het aantal maanden waarin T-Mobile promoties voert voor SOHO-producten en –diensten aanzienlijk af, met als enkele uitschieter naar boven een kleine hausse begin 2014.

Van de drie MNO’s in Nederland heeft alleen Vodafone een continue focus op de SOHO-markt. Na april 2014 was Vodafone de enige MNO die nagenoeg elke maand uitgaven deed om de SOHO-markt te bewerken, al is de omvang wel afgenomen. Zo gaf Vodafone in juli van 2014 nog een kleine 260.000 euro uit aan promotie voor de SOHO-markt. In februari 2015 was dat nog niet eens de helft. De focus van Vodafone het afgelopen half jaar lag zowel op een campagne om werken op het 4G-netwerk onder aandacht te brengen, als op zijn Red Business proposities.

Een mogelijke verklaring voor de afgenomen focus op de SOHO-markt kan zijn dat de snelstgroeiende groep – die van de zzp’ers – steeds vaker gebruik maakt van op de consument gerichte producten en diensten. MNO’s beseffen dat en gaan hun focus naar grotere zakelijke gebruikers verleggen: een markt waar afnemers meer vragen om totaaloplossingen zoals KPN Eén.

Geef een reactie