KPN vernieuwt aanmeldprocedure voor portal MijnKPN

KPN introduceert dit jaar een nieuw gebruikersaccount, KPN ID. Vanaf dat moment wordt op gebruikersniveau nog maar één account uitgegeven, waarbij de gebruiker zelf gebruikersnaam en wachtwoord kan kiezen. KPN is nog bezig om alle infrastructuur gereed te maken en platforms met elkaar te verbinden, meldt het bedrijf in zijn pr-magazine, KPN Team. Van oudsher draaien koper, glasvezel en mobiel in verschillende silo’s. Een abonnee die zijn wachtwoord kwijt is, moet daardoor wat meer moeite doen om weer toegang te krijgen. Eind vorig jaar heeft KPN de procedure gestroomlijnd voor vast internet over koper of glasvezel.

Uiteindelijk moeten alle vaste en mobiele diensten via één portal toegankelijk worden, zowel voor consumenten als zakelijke klanten. Wie nu via de website van kpn.com doorklikt, krijgt een landingspagina met de vraag: “Voor welke dienst(en) wilt u inloggen?” Voor consumenten zijn er twee opties, namelijk mobiel of vast. Voor MijnKPN Zakelijk zijn er zes verschillende opties, waarbij eentje (pakketten) een submenu opent met nog eens vijf verschillende opties.

Een woordvoerder van KPN kan desgevraagd nog niets vertellen over de planning, of wanneer het nieuwe KPN ID wordt geïntroduceerd. Op dit moment is het nog een intern project, dat wel belangrijk is voor de buitenwereld.

Geef een reactie