KPN schrapt extra kosten voor overschrijden datalimiet bij oude abonnementen

KPN laat klanten met een oud abonnement met een harde datalimiet niet langer bijbetalen als ze hun limiet overschrijden. In plaats daarvan brengt de provider de snelheid van de internetverbinding terug tot 64kbit/s down en 32kbit/s up als gebruikers hun databundel hebben opgemaakt.

KPN paste de snelheidsverlaging al toe bij nieuwere abonnementen, maar nu krijgen klanten met een oud abonnement dus ook niet langer een onverwacht hoge rekening als ze hun databundel hebben opgemaakt. KPN maakt de stap bekend op een eigen actiesite.

Behalve het afschaffen van de buitenbundelkosten geeft de provider klanten met een oud abonnement ook toegang tot het 4g-netwerk. Klanten met een nieuwer abonnement hadden al toegang tot 4g, omdat de provider al een tijdje geen abonnementen zonder 4g-toegang meer verkoopt.

De provider zegt niet of klanten ook een hogere internetsnelheid krijgen als ze toegang krijgen tot 4g, maar dat ligt voor de hand. KPN hanteert al een tijdje geen snelheidslimieten meer voor zijn 4g-abonnementen. De site biedt een mogelijkheid om na te gaan of de simkaart en telefoon geschikt zijn voor 4g.

Geef een reactie