KPN belooft mobiel bereik op minder bevolkte locaties te verbeteren

KPN heeft aangekondigd dat het voornemens is om het mobiele bereik op minderbevolkte locaties te verbeteren. Het gaat met name om gebieden in de oostelijke helft van Nederland, maar ook gebieden in Noord-Holland en Noord-Brabant.

Hoewel KPN een bereik zegt te hebben van meer dan 99 procent van de Nederlandse bevolking en het Nederlands grondgebied, erkent het telecombedrijf dat de focus tot nu toe lag op het optimaliseren van de verbinding in gebieden vanaf 1500 inwoners. KPN zegt dat het nu de focus wil verleggen naar locaties met een lagere bevolkingsdichtheid.

Volgens KPN gaat het met name om gebieden in Overijssel, Gelderland, Drenthe en Limburg, maar ook om locaties in Noord-Holland en Noord-Brabant, zoals de Bommelerwaard. In deze gebieden moet de dekking verbeterd worden, mede door het inzetten van nieuwe zendtechnieken. Ook worden de 800MHz- en 900MHz-banden vaker gebruikt en in bepaalde gevallen zullen er nieuwe zendmasten worden neergezet. KPN trekt in totaal drie jaar uit om honderden locaties met een slecht mobiel bereik aan te pakken.

KPN zegt dat het heeft besloten tot de netwerkverbetering naar aanleiding van signalen van klanten. Het bedrijf wil nauw gaan samenwerken met lokale bestuurders om de zwakke plekken in zijn landelijke mobiele netwerk te verhelpen.

Vorige week verstuurden een viertal gemeenten in de grensregio nog een brandbrief naar minister Kamp. Zij stelden dat de minister providers desnoods moet dwingen tot het aanbieden van een volledig dekkend gsm-netwerk.

Geef een reactie