Grootste deel T-Mobile klanten kan weer bellen en internetten – update 3

Een deel van de klanten van T-Mobile kampt ook zaterdag nog met netwerkproblemen. De provider dacht de storing die vrijdag ontstond snel te kunnen repareren, maar nu blijkt dat dat maar ten dele is gelukt. Klanten worden nu ‘stap voor stap’ overgezet.

t-mobileDat laat T-Mobile weten via een reactie op zijn storingspagina. Nadat er problemen ontstonden in een datacenter door een softwarefout bleek er een landelijke storing op het netwerk te zijn opgetreden. De provider dacht het probleem vrijdag te kunnen repareren door de sim-gegevens van klanten naar een ander datacenter over te zetten, maar dit lijkt de problemen niet volledig op te lossen; ongeveer 30 procent van de klanten kampt zaterdag nog met de gevolgen van de storing, aldus T-Mobile.

Het bedrijf stelt dat het net zo lang blijft doorwerken tot de problemen, die hardnekkiger zijn dan gedacht, zijn opgelost. Klanten moeten nu op een andere manier ‘stap voor stap’ worden overgezet. Wat daarmee precies wordt bedoeld is overigens niet duidelijk. T-Mobile denkt later op zaterdag meer informatie te kunnen geven over hoe lang de storing nog voortduurt voor mensen die nog geen verbinding kunnen leggen.

De landelijke storing die vrijdag ontstond zorgde ervoor dat klanten niet konden bellen en niet gebeld konden worden. Ook het versturen van data bleek onmogelijk te zijn.

Update 9:32 uur: T-Mobile zegt dat ongeveer 90 procent van de klanten weer kunnen bellen en internetten.

Update 11:43 uur: Inmiddels kunnen 95 procent van de klanten weer op het netwerk. Volgens de provider is de situatie ‘stabiel’. Voor klanten die last hebben, of hebben gehad, van de storing komt er een compensatieregeling, waarover maandag meer bekend wordt gemaakt.

Update 16:50 uur: De storing zou, op een aantal individuele gevallen na, opgelost moeten zijn.

Geef een reactie