Groei dataverbruik Nederlandse Vodafone-klanten vlakt af

Vodafone-klanten in Nederland verbruikten afgelopen maanden nog wel meer data, maar die groei gaat niet meer zo hard als voorheen. Dat blijkt uit cijfers van de provider. Het dataverbruik groeide met bijna vier procent, terwijl afgelopen jaren die groei tussen de 10 en 25 procent lag.

Inmiddels gebruiken Vodafone-klanten allemaal bij elkaar meer dan 2000 terabyte per maand. Dat komt neer op ongeveer 394MB per klant per maand, inclusief de vaak weinig verbruikende prepaid-klanten. De details over het dataverbruik staan in de kwartaalcijfers van de provider.

Het dataverbruik steeg met 3,8 procent, waar dat vorige kwartalen nog 16 en 13 procent was. Een van de oorzaken kan zijn dat Vodafone vorig voorjaar landelijke dekking claimde met zijn 4g-netwerk. Daardoor komen er vermoedelijk minder klanten bij op dat 4g-netwerk, dat door de hogere snelheden klanten snel verleidt tot het verbruik van meer data.

Het aantal minuten dat Nederlandse Vodafone-klanten bellen steeg ook weer, terwijl het aantal sms’jes nog steeds afneemt. Vodafone Nederland boekt ook weer een kleine omzetgroei afgelopen maanden. Er zijn nu in totaal iets meer dan 5,1 miljoen klanten bij de provider in Nederland.

Geef een reactie