Google Play Store laat je aankopen binnen gezin delen

Google zal het op korte termijn mogelijk maken om aangeschafte apps binnen een gezin te delen. In principe geldt dit alleen voor apps en games die gekocht zijn na 2 juli, maar ontwikkelaars kunnen dit ook met terugwerkende kracht mogelijk maken.

Android-apps delen binnen gezin
Met de Google Play Family Library kun je straks gekochte apps ook gratis installeren op de smartphones en tablets van andere gezinsleden. Dit kan op de toestellen van maximaal zes gezinsleden en zal gelden voor alle apps en games die in de Play Store zijn aangeschaft vanaf 2 juli.

Op die datum gaat een nieuwe Developer Distribution Agreement in. Ontwikkelaars moeten hiermee akkoord gaan om hun apps nog via de Play Store te mogen verkopen. Standaard geldt het dus alleen voor nieuwe aankopen, maar ontwikkelaars kunnen er voor kiezen om de apps met terugwerkende kracht beschikbaar te maken voor gezinnen.

Ontwikkelaars ontvingen vandaag de onderstaande mail waarin Google Play Family Library. De functie gaat verder dan een eerder aangekondigde manier om apps binnen een gezin af te laten rekenen met een gezamenlijke betaalmethode.

 

gpd

Geef een reactie