4G-Abonnement Leidt Niet Tot Minder WiFi-Gebruik

Het groeiend gebruik van 4G leidt niet tot een dalend gebruik van WiFi door smartphone-bezitters. Dat stelt onderzoeksbureau Telecompaper op basis van cijfers van zijn Consumer Panel. Nederland telde eind maart circa 4,3 miljoen 4G-gebruikers, tegen circa 1,5 miljoen begin 2014.

KPN en Vodafone hebben een landelijk dekkend 4G-netwerk, T-Mobile en Tele2 zijn nog bezig met de uitrol van hun 4G-netwerk. KPN telde eind maart ruim 2 miljoen 4G-klanten, Vodafone 1,2 miljoen en T-Mobile 1 miljoen. Tele2 gaat in april de eerste 40.000 klanten overzetten naar zijn 4G-netwerk. Het gaat om klanten met een 4G-ready mobiel toestel die in het dekkingsgebied van het 4G-netwerk (een deel van de Randstad) wonen.

Slechts 19 procent van alle Nederlanders met een 4G-abonnement zegt minder vaak gebruik te zijn gaan maken van WiFi, terwijl 77 procent aangeeft dat het bezit van een sneller 4G-abonnement niet heeft geleid tot minder WiFi-gebruik. 34 procent zegt zelfs meer gebruik te zijn gaan maken van WiFi na de overstap van 3G naar 4G.

Een 4G-abonnement leidt wel tot meer dataverbruik. 23 procent van respondenten van het Consumer Panel is vaker video’s gaan bekijken na de overstap op 4G, 17 procent is vaker muziek gaan streamen. 14 procent streamt vaker films of series van VoD-diensten. Overigens leidt ook het gemiddeld grotere display van nieuwe modellen smartphones tot een hoger dataverbruik.

Geef een reactie