Opera introduceert gratis VPN-verbinding via desktopbrowser

OperaDe VPN-verbinding is direct te gebruiken zonder in te loggen en maakt een beveiligde verbinding met één van Opera’s vijf serverlocaties wereldwijd. Volgens Opera maakt de VPN-verbinding het gebruikers mogelijk om zelf te bepalen waar zij online verschijnen, zodat hun privacy en de beveiliging verbeterd wordt. tegelijk moet content zo makkelijker toegankelijk worden. Verder kan de VPN-toepassing zelf op basis van een aantal factoren zoals latency, locatie en servercapaciteit de optimale serverlocatie zoeken om mee te verbinden.

Met Opera VPN kun je advertenties blokkeren, je virtuele locatie veranderen en ervoor zorgen dat trackers je niet meer overal op het web volgen.

Opera VPN Weetjes

De vpn-dienst die ze nu aanbieden is gebaseerd op de technologie van SurfEasy, maar het gaat om een compleet nieuw netwerk dat speciaal voor Opera is gebouwd. De app is gratis te downloaden, en het is niet nodig je aan te melden met een emailadres of gebruikersnaam. Normaal gesproken moeten gebruikers voor een vpn-dienst betalen, bijvoorbeeld om zonder beperkingen te downloaden. In het geval van Opera is het gebruik gratis, maar moeten gebruikers zich realiseren dat het internetverkeer via de servers van SurfEasy verloopt. Het bedrijf claimt geen logbestanden bij te houden, waardoor niet achteraf te achterhalen zou zijn welke websites een gebruiker heeft bezocht terwijl hij gebruikmaakte van de vpn.

Gratis?

De vraag is of de gratis vpn wel te vertrouwen is. De vpn-dienst lijkt in ieder geval veilig, en SurfEasy staat hoog aangeschreven. Het verdienmodel van lijkt solide te zijn, al kun je je afvragen of het lang houdbaar blijft. Voor deze vpn geldt echter hetzelfde als voor alle andere gratis vpn’s: Niet gebruiken met persoonlijke informatie.

Geef een reactie