Orange heeft wellicht interesse in overname KPN of Proximus

Orange heeft wellicht interesse in een overname van KPN of Proximus. Een topman van de Franse provider heeft dat laten doorschemeren in een vraaggesprek met de zakelijke krant Financial Times. De interesse lijkt nog weinig concreet.

Orange-topman Gervais Pellissier zegt dat een van de providers die nu slechts in een of twee landen opereren, in de komende jaren ‘overnamekandidaat’ wordt. “Van die providers zal er zeker een voor ons zijn”, zegt hij tegen de Financial Times. In het lijstje providers die slechts een of twee landen bedienen, zitten in elk geval KPN en Proximus, maar de topman heeft ze niet bij naam genoemd.

Het zoemt al langer rond dat providers Europese ‘superproviders’ willen worden, met een netwerk in alle landen van de Europese Unie. Daarmee moeten ze beter de concurrentie aankunnen met grote providers op andere continenten.

Het leek er in 2013 op dat het Mexicaanse América Móvil KPN zou overnemen, maar na tegendruk vanuit Nederland zag de provider af van die overname. Ooit was er ook sprake van een fusie tussen KPN en het toenmalige Belgacom, inmiddels Proximus, maar die ketste af in 2007.

Geef een reactie