Onze ervaring met KPN Alles-in-1 Glasvezel….

kpn

Onze ervaring met KPN Alles-in-1 Glasvezel….

Op onze locatie maken wij sinds Maart 2015, veelvuldig gebruik van KPN Alles-in-1 Glasvezel. Wij hebben hierbij inmiddels gebruik gemaakt van de 100/100 Mbit en de 500/500 Mbit snelheden. De Alles-in-1 Glasvezel pakketten bestaan hierbij uit Internet Telefonie en Televisie.

Wij begonnen ons pakket met een Alles-in-1 Instap 100/100, op dit moment was het pakket toereikend genoeg om mee te beginnen en kregen we de 100/100 Mbit snelheidsupgrade 6 maanden gratis. Na deze 6 maanden is besloten de snelheid te verhogen naar 500/500 Mbit. De snelheidswijziging ging vrijwel direct in, en wij moeten zeggen… de snelheidsverhoging was goed merkbaar. Omdat het jaarabonnement per Maart 2016 kwam te vervallen, is tijdig een verlengingsaanbod overeengekomen. We kregen een aanbod voor Alles-in-1 Premium met 500/500 Mbit voor de duur van 6 maanden waarbij het Premium pakket ons € 35,00 per maand zou kosten. Omdat tussentijds de tarieven bij KPN zouden wijzigen (1 Juli) is eind Juni besloten het pakket tussentijds te wijzigen met weer een nieuwe aanbieding, een KPN Alles-in-1 Standaard met 100/100 Mbit.

KPN Veilig

Bij alle KPN Alles-in-1 pakketten krijg je per 1 Juli KPN Veilig. KPN Veilig is een compleet beveiligingspakket welke kan worden gebruikt op 2 devices (computers, laptop, tablet en/of smartphone). Een mooie aanvulling die bij veel internet providers vandaag de dag eigenlijk verplicht aangeboden zou moeten worden.

KPN Fon / KPN Wifi / KPN Hotspots

Bij KPN kun wereldwijd bij meer dan 18 miljoen hotspots het internet op via een wifi verbinding dankzij de nauwe samenwerking met Fon. Als KPN klant fungeer je zelf ook als Hotspot, dit kennen wij inmiddels ook bij Ziggo. KPN gaat ook hierin verder daar het op diverse locaties als in bijvoorbeeld de supermarkt, café, zonnestudio, station etc. KPN Wifi aanbied.

Opnemen in de Cloud

Wanneer je bij je KPN Alles-in-1 ook de opname functionaliteit afneemt, kun je de gemaakte opnames ook veelal terugzien via computer, laptop, smartphone of tablet dankzij het opnemen in de Cloud. Nu hebben wij hiermee veel problemen en lijkt de Cloud niet altijd synchroon te lopen met de ITV Ontvanger, maar als deze langdurende kinderziekte is opgelost zal ook dit een enorm leuke feature zijn.

Na 3 maanden pakket verlagen / downgraden

Ook kun je bij KPN je Alles-in-1 pakket na 3 maanden verlagen, mooi dus als de kortingsperiode is verlopen en je geld wilt besparen. Dankzij deze regeling, raden wij klanten die voor KPN kiezen, vaak aan om het KPN Alles-in-1 Premium pakket af te nemen. Wanneer je in het begin van de 3e maand contact met KPN opneemt om je pakket te verlagen, kun je weer flink wat extra kosten besparen mocht het Premium pakket zwaar ‘over de top’ zijn.

Klantenservice & storingen

Bij KPN is de klantenservice 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via een gratis telefoonnummer. Zo hoef je dus niet tijdens storingen in de avond, te wachten tot de volgende dag. Wanneer het een netwerk storing betreft, ben je bij KPN direct aan het juiste adres terwijl bij andere glasvezel aanbieders een ticket moet worden aangemaakt bij KPN / Reggefiber wat extra tijd met zich mee brengt.

Onze persoonlijke conclusie;

Bij KPN krijg je voor het maandelijks te betalen bedrag, leuke extra’s. Ook is KPN één van de goedkopere glasvezel aanbieders (naast Vodafone). Waar andere providers achterblijven in de service en het aanbod, gaat KPN zeker te weten verder. KPN Fon is voor ons persoonlijk niet interessant, maar KPN Wifi kan soms handig zijn als we onderweg zijn en net even wat meer data willen verbruiken dan de mobiele databundel toelaat. Opnemen in de Cloud geeft al meer dan 1 jaar problemen bij ons waardoor opnemen voor ons een betaalde test betreft, best jammer dat KPN hierin nauwelijks coulant is ondanks de vele contacten over dit probleem. KPN Veilig is nog niet uitvoerig door ons getest, maar hiermee zullen wij binnenkort eens gaan experimenteren.De prijs en kwaliteitsverhouding is ongelofelijk goed te noemen. Wel zijn wij van mening dat na einde van ons mobiele abonnement met onbeperkt bellen, sms’en en 1GB data (die met KPN Compleet wordt verdubbeld), we dit abonnement beëindigen en elders gaan bestellen. Bij Youfone en Simpel zou een besparing van maar liefst 50% op deze kosten kunnen worden behaald!

Geef een reactie