Ontwikkelaar maakt tool om te cheaten in Pokémon Go

Een Russische ontwikkelaar claimt dat is gelukt om een tool te ontwikkelen die de locatie spooft en daarna automatisch Pokémon vangt en items oppikt uit PokeStops. Ze heeft de tool gemaakt in Python en is momenteel bezig met testen.

Een deel van de code staat op GitHub, maar de bestanden om daadwerkelijk Pokémons te vangen en items op PokeStops op te halen in Pokémon Go ontbreken nog. De ontwikkelaar, Mila432, zegt op Reddit dat een beperkt aantal mensen de toepassing nu test en dat een release later volgt. Het ligt voor de hand dat het daarbij gaat om een betaalde toepassing.

Het is een in Python geschreven programma voor op desktops en inloggen is mogelijk met zowel een PTC-account als een Google-account. De ontwikkelaar laat het programma werkend zien op Windows 8.1.

Spelers van de mobiele game blijken al sinds het begin op zoek naar cheats. Zo toont Google Trends een verhoogde interesse in ‘gps spoofing’ sinds de release van de game. Apps voor op de telefoon die de game in de maling proberen te nemen met een neplocatie blijken evenwel vaak niet te werken.

Het gebruiken van cheats in games als Pokémon Go kan leiden tot het blokkeren van accounts. Ontwikkelaar Niantic heeft dat eerder gedaan in de game Ingress, waar het spelers heeft geblokkeerd die de game probeerden in het ootje te nemen met een valse locatie om zo een voordeel te behalen op andere spelers.

De game kwam zaterdag officieel uit in de Benelux, maar daarvoor zei 10 procent van de ondervraagden in een Multiscope-onderzoek de game al te spelen. Afgelopen weekeinde kwam de game niet alleen uit in de Benelux, maar ook in 24 andere landen. Mede daardoor kampte de game met serverproblemen en konden veel spelers op veel momenten niet inloggen. De game, die spelers vooral buiten moeten spelen, heeft geleid tot een grotere vraag naar powerbanks.

Geef een reactie