Microsoft geeft testversie van Windows 10 voor Raspberry Pi 2 vrij

Microsoft heeft een testversie van Windows 10 voor de Raspberry Pi 2 vrijgegeven. Ook de MinnowBoard Max van Intel, een compact moederbord met een Atom-cpu, wordt ondersteund. Het besturingssysteem bevat nog wel wat ‘ruwe randjes’, stelt Microsoft.

Om de testversie van Windows 10 IoT Core, zoals Microsoft de versie van het besturingssysteem voor kleine embedded-apparaten noemt, te installeren, moet een gebruiker over een pc met de Insider Preview van Windows 10 beschikken. Vanaf daar kan de ‘IoT Core’ worden geïnstalleerd op een sd-kaartje, dat vervolgens in de Raspberry Pi 2 of de MinnowBoard Max kan worden gestoken.

De IoT Core-versie van Microsofts aankomende besturingssysteem is speciaal bedoeld voor embedded hardware en draait niet de volledige desktopinterface. In plaats daarvan is het de bedoeling dat gebruikers remote inloggen op het apparaat met PowerShell en het systeem via die weg beheren. Windows IoT Core kan vervolgens bijvoorbeeld gebruikt worden voor het aansturen van slimme apparaten in het huis.

Geef een reactie