Fox Sports-zenders bij KPN op zaterdag om 18:00 niet op zwart

fox

Voorlopig kan de voetballiefhebber de wedstrijden in de eredivisie nog gewoon zien via KPN. Fox dreigde dat de zender bij de telecommaatschappij op zwart zou gaan als er vandaag om 18.00 uur nog geen akkoord was.

De onderhandelingen duren voort

. Dat laat KPN weten op zijn forum. Mochten de zenders toch op zwart gaan, dan compenseert KPN een ‘evenredig deel van de abonnementskosten’. Geen van beide partijen hebben tot nu toe een verdere verklaring gegeven over de situatie.

KPN liet eerder weten zich gedwongen te zien om FOX Sports 1 (het belangrijkste van de zes kanalen van de betaalzender met eredivisievoetbal) in het basispakket op te nemen tegen een verhoging van het abonnementsgeld met 2 euro per maand. Ook voor niet-voetballiefhebbers dus. ,,We zijn teleurgesteld en vinden het niet juist om onze klanten te confronteren met hogere kosten”, reageerde een woordvoerder van KPN.

FOX benadrukte eerder dat het aan KPN zelf is om te bepalen hoe ze de hogere kosten voor de eredivisie doorberekenen aan hun klanten. Het wel of niet opnemen van FOX Sports 1 in het basispakket is een vrije keuze. Het telecombedrijf kan er ook voor kiezen het voetbal gratis aan te bieden.

Fox Sports-zenders bij KPN op zaterdag om 18:00 niet op zwart

Geef een reactie