Android Marshmallow geïnstalleerd op meer dan 10,1% toestellen

De in oktober 2015 uitgebrachte Marshmallow-versie van Android is geïnstalleerd op 10,1 procent van alle Android-toestellen, zo meldt Google op zijn statistiekenpagina. In maart lag dit percentage nog op 2,3 procent.

Uit de statistieken blijkt verder dat het aandeel van alle Android-versies lager dan 5.1 langzaam afneemt. Lollipop, bestaande uit versies 5.0 en 5.1, is in totaal goed voor 35,4 procent en is daarmee de meest geïnstalleerde versie. Versie 4.4, oftewel KitKat, staat op de tweede plaats met 31,6 procent. Deze versie werd in maart ingehaald door Lollipop.

Jellybean, waarvan versies 4.1 tot en met 4.3 deel uitmaken, heeft nog steeds een aandeel van 18,9 procent. Ice Cream Sandwich, Gingerbread en Froyo hebben afzonderlijk geen groter aandeel dan 2 procent en zijn daarmee sterk in de minderheid.

Google zette onlangs de derde preview van de nieuwste versie van het besturingssysteem online, die nu alleen nog bekendstaat als Android N. In die versie veranderde Google de manier waarop het updates van het besturingssysteem installeert; deze worden namelijk op de achtergrond uitgevoerd. Ook vroeg Google aan gebruikers om een naam voor Android N te bedenken.

Geef een reactie